Śniadanie na ciepło – kasza jaglana z owocami

Październik 24, 2013

Proste i szybkie w przygotowaniu śniadanie, które można zjeść też na obiad lub kolację.

Przekonałam się do śniadań na słodko. Pierwszy raz w życiu. Starość nie radość.

Śniadanie od zawsze traktuję jako najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Nie ma szans żebym wyszła rano z domu bez zjedzenia czegoś konkretnego i najlepiej żeby to coś było na ciepło. W wolne dni uwielbiam celebrować ten posiłek. Podgrzewam pieczywo w piekarniku, przygotowuję twarożek ze szczypiorkiem lub bazylią,  kroję dużo warzyw, wyciskam sok, robię jajecznicę na baaaardzo wolnym ogniu (+100 do smaku, spróbujcie). Jednak w tygodniu nie mam na to czasu. Co w takim razie jem?

Kasza jaglana z owocami jest idealnym dla mnie rozwiązaniem. Przygotowanie jej zajmuje naprawdę mało czasu, kasza ma mnóstwo wartości odżywczych (m.in. białko, krzem, witaminy z grupy B) i jest bardzo lekkostrawna.

Czego potrzebujecie?

-kaszy jaglanej

-ulubionych owoców (banany, gruszki, jabłka, śliwki, mandarynki itp.)

-ulubionych pestek (słonecznika, dyni, nadaje się również sezam oraz siemię lniane)

Jak to zrobić?